Behandelingen

Gel- en Acryl nagels

Voordat ik uitleg geef over het verschil tussen Gel- en Acryl nagels wil ik eerst wat informatie geven over de natuurlijke nagel. Nagels groeien per dag 0,1mm. De nagelplaats bestaat uit 3 lagen:
 
1. De hoornlaag (schubbenlaag);
2. De keratinelaag (sponslaag);
3. De ephiteellaag (onderste laag).
 
De functie van de nagel bestaat uit het beschermen van de zenuwuiteinden aan de vingertoppen. Vroeger gebruikte men de nagels als werktuigen voor het uit de grond graven van bijvoorbeeld aardappels en knollen. In deze tijd is dit gelukkig niet meer nodig. Tegenwoordig laten we nagels groeien omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is. Wanneer de natuurlijke nagel zwak en breekbaar is kunt u ervoor kiezen deze te verstevigen met kunstnagels (tips). Deze tips worden dan weer bedekt met gel of acryl.

Uw nagels zijn mijn zorg

- Tanja Janssen

Gelnagels

Voor het verstevigen en het verlengen van de nagels worden gelnagels toegepast. Bij het verstevigen wordt de gel aangebracht op de nagel, bij het verlengen wordt gebruik gemaakt van tips. Tips zijn nagels van plastic. De gel bestaat uit een stroperige substantie welke wordt uitgehard onder UV-licht. De gel geeft geen nare geurtjes.
 
Het zetten van gelnagels bestaat uit de volgende werkwijze:
 
Allereerst worden uw handen gedesinfecteerd om schimmels en infecties worden voorkomen. Vervolgens worden uw nagelriemen losgemaakt en teruggeduwd. Om uw nagel vetvrij te maken wordt deze voorzien van nailclean en door het gebruik van een primer kan er een goede hechting plaatsvinden. De tip wordt geplaatst en op de door u gewenste lengte geknipt. Het randje van de tip wordt gevijld totdat nagel en tip weer een geheel vormen. De nagels worden allen gelijk en in de door u gewenste vorm gevijld.
 
Om een goede hechting van de gel te verkrijgen zal er een mastergel op de nagel worden aangebracht. Afhankelijk van de door u gewenste "look" (natural off french manicure) zal de gel nu aangebracht worden. De gel zal uitgehard worden in de uv-lamp. Na het uitharden worden uw nagels voorzien van een glanslaag door middel van een topgel of een supershine gel. Aan het einde van de behandeling zullen uw nagelriemen verzorgd worden met een cuticle oil (nagelriemolie) en uw handen voorzien worden van heerlijk geurende handlotion.
 
Na 3 tot 4 weken (afhankelijk van de groei van uw nagels) zal er een uitgroei te zien zijn. Deze uitgroei zal dan weer opgevuld kunnen worden met gel.

Acrylnagels

Voor het zetten van acrylnagels geldt dezelfde toepassing als die van gelnagels. Hiermee worden uw nagels namelijk verstevigd of verlengd. Een mengsel van vloeistof en poeder hecht zich samen tot een kneedbaar bolletje. Dit bolletje acryl zal met een penseel op de nagel geplaatst worden en in de juiste vorm geboetseerd worden. Door de blootstelling aan de lucht zal dit uitharden. Acryl nagels zijn door de sterke structuur uitermate geschikt voor mensen die veelvuldig met water in aanraking komen.
 
Het zetten van acrylnagels bestaat uit de volgende werkwijze:
 
Eerst worden uw handen gedesinfecteerd om schimmels en infecties te voorkomen. Na het losmaken van uw nagelriemen worden de nagels "ruw" gevijld. Om uw natuurlijke nagels tijdelijk te ontvetten zal nailclean en primer aangebracht worden om een goede hechting te laten plaatfsvinden. Hierna kunnen de tips worden aangebracht en op de door u gewenste lengte geknipt worden.Door het vijlen zal de nagel en tip een geheel vormen in de vorm die u wilt. De acryl zal in de look naar uw smaak (natural of french manicure) worden aangebracht. Een mooie glanslaag na het uitharden van de nagel onstaat door deze te polijsten. Aan het einde van de behandeling worden uw nagelriemen voorzien van nagelriemolie en uw handen van een heerlijk geurende handlotion.
 
Na 3 tot 4 weken zal er een uitgroei te zien zijn. Na het verwijderen van de oude acryllaag zal deze vervangen worden door een nieuw laagje.

Tips voor de verzorging van uw kunstnagels:

Met kunstnagels kunt u alle dagelijkse werkzaamheden gewoon blijven uitvoeren. Denk alleen bij gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen zoals spiritus, ammonia en antikalk produkten aan het dragen van huishoudhandschoenen. Dit om het oplossen van uw tips, gel of acryl te voorkomen.
 
Gebruik voor het verwijderen van nagellak altijd een remover zonder aceton, deze lost namelijk de gel of acryl op. Dagelijks gebruik van nagelriemolie is aan te raden om uw nagels mooi en in goede conditie te houden.
 
Laat uw kunstnagels altijd door een professionele nagelstyliste verwijderen zodat u ook na het dragen van kunstnagels mooie natuurlijk nagels houdt.
 
Lelijke teennagels? Dat is vanaf nu verleden tijd. De oplossing hiervoor is french pedicure! Het is momenteel trendy om je teennagels te voorzien van french pedicure. Met name in de zomermaanden wordt hier veel gebruik van gemaakt.
 
Je hoeft je niet meer te schamen voor je tenen wanneer je een open schoentje draagt. Wanneer je teennagels voorzien zijn van french pedicure mogen ze gezien worden! Met french pedicure op je teennagels zul je merken dat je hier lang plezier van hebt, je teennagels groeien namelijk minder snel dan je vingernagels.
 
Het is zeer zeker een aanrader, want wie wil er nu geen mooie teennagels?